ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 22/10/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Γιώργο Καντέλη
Ημέρα προβολής 22/10/14
ΥΛΙΚΑ
Για 4 άτομα
- ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- ½ φλ. ρύζι καρολίνα
- 1 κρεμμύδι
- 3 κ.σ. βούτυρο Lurpak
- 1 ντομάτα
- 1 λεμόνι
- 500 γρ. αμπελόφυλλα
- 4 κ.σ. γιαούρτι (για το σερβίρισμα)
- Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά τα αμπελόφυλλα, τα βράζουμε σε καυτό νερό, για 2-3 λεπτά και τα σουρώνουμε.
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι, το ρύζι, τη ντομάτα ψιλοκομμένη, το μισό χυμό λεμονιού, το βούτυρο και ζυμώνουμε.
Κόβουμε τα αμπελόφυλλα σε τρία κομμάτια και βάζουμε σε κάθε αμπελόφυλλο τη γέμιση.
Τα τυλίγουμε και τα πιέζουμε για να φύγουν τα υγρά τους.
Τα βάζουμε στην κατσαρόλα σε στρώσεις, σφιχτά, το ένα δίπλα στο άλλο. Προσθέτουμε βούτυρο και τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού.
Βάζουμε ένα πιάτο πάνω από τα ντολμαδάκια. Προσθέτουμε νερό, μέχρι να καλυφθεί το πιάτο.
Αφήνουμε να πάρει μία βράση και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 35 λεπτά.
Σερβίρουμε τα κασιώτικα ντολμαδάκια με γιαούρτι.