ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΑΜΠΕΛΟΦΥΛΛΑ

Από την Ελένη Ψυχούλη

ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΑΜΠΕΛΟΦΥΛΛΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 21/12/2015

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

YΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΑΨΙ 31Χ24 ΕΚ.

400 ΓΡ. ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟ ΦΙΛΕΤΟ ΣΑΡΔΕΛΑΣ TRATA ON ICE
40 ΑΜΠΕΛΟΦΥΛΛΑ
1 Κ.Γ. ΞΕΡΗ ΡΙΓΑΝΗ
2 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
½ ΜΑΤΣ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ
ΧΥΜΟ & ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ
3/4 ΦΛ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Απλώνουμε σε ένα ταψί μία στρώση με αμπελόφυλλα και πασπαλίζουμε με την ξερή ρίγανη. Προσθέτουμε τα φιλέτα της σαρδέλας ανοιχτά, το ένα δίπλα στο άλλο, με τη σάρκα προς τα κάτω. Ρίχνουμε από πάνω το σκόρδο ψιλοκομμένο, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλατίζουμε και απλώνουμε μία ακόμα στρώση σαρδέλες με τη σάρκα προς τα κάτω. Ρίχνουμε από πάνω το ξύσμα λεμoνιού και λίγο χυμό λεμoνιού. Καλύπτουμε με δύο στρώσεις αμπελόφυλλα, ρίχνουμε ελαιόλαδο, λίγο ακόμα χυμό λεμoνιού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς, για 15 λεπτά.