ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 17/10/2016
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
400 ΓΡ. ΚΙΤΡΙΝΟ ΡΥΖΙ PARBOILED
300 ΓΡ. ΜΠΕΙΚΟΝ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ
1 ΠΡΑΣΟ (ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΜΕΡΟΣ)
700 ML ΖΩΜΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
100 ΓΡ. ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΔΑΝΙΑΣ CASTELLO DANABLU
3 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
2 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 Κ.Σ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΜΠΟΥΚΕΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΩΝ:
2 ΦΥΛΛΑ ΠΡΑΣΟΥ
1 ΦΥΛΛΟ ΔΑΦΝΗΣ
2-3 ΓΑΡΥΦΑΛΛΑ
3 ΚΛΩΝ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε μέσα σε δύο φύλλα πράσου, τη δάφνη, τα γαρύφαλλα, τα κλωναράκια μαϊντανού και τα δένουμε σφιχτά με ένα μαγειρικό σπάγγο.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το πράσο και κόβουμε σε μικρά κυβάκια το μπέικον πανσέτα.
Στη συνέχεια ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο και σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά το μπέικον, το πιπέρι, το κρεμμύδι και το πράσο, για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι και το πράσο και να βγάλει τα αρώματά του το μπέικον.
Προσθέτουμε το κίτρινο ρύζι και συνεχίζουμε να σωτάρουμε για ακόμα 1 λεπτό. Έπειτα βάζουμε τον μισό ζωμό κοτόπουλου, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να πάρει μία βράση. Στη συνέχεια μεταφέρουμε το ρύζι από την κατσαρόλα σε ένα ταψί, προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό, το μπουκέτο μπαχαρικών, καλύπτουμε με 3 φύλλα αλουμινόχαρτου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 17-18 λεπτά. Αφού ψηθεί, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, βγάζουμε το μπουκέτο μυρωδικών, προσθέτουμε το βούτυρο, το μπλε τυρί Δανίας σπασμένο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν. Γαρνίρουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.