ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ

Από την Ποτούλα Πασχαλίδη

ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 10/12/2015

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

YΛΙΚΑ

400 ΓΡ. ΦΥΛΛΑ ΚΡΟΥΣΤΑΣ
250 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
200 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
200 ΓΡ. ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΟ 2%
20 ΓΡ. ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
1 ΒΑΝΙΛΙΑ
4 ΑΒΓΑ
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
250 ML ΝΕΡΟ
400 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
400 ML ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΛΥΚΕΣ ΦΕΤΕΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ:
2 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ
2 ΦΛ. ΝΕΡΟ
1 ΦΛ. ΖΑΧΑΡΗ
1 ΦΥΛΛΟ ΑΡΜΠΑΡΟΡΙΖΑΣ

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ:
ΓΛΥΚΕΣ ΦΕΤΕΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΑΓΡΙΟ ΒΥΣΣΙΝΟ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το σιρόπι:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα πορτοκάλι. Προσθέτουμε προαιρετικά και ένα ξύλο κανέλλας. Αφήνουμε το σιρόπι να βράσει για 10-12 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Για τις γλυκές φέτες πορτοκαλιού:
Βράζουμε τις φέτες από τα πορτοκάλια με νερό και ζάχαρη για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και τις κόβουμε σε τέσσερα κομμάτια.

Κόβουμε σε λωρίδες τα φύλλα κρούστας και τα αναμαλλιάζουμε για να ξεραθούν.
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και τα αβγά. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με ένα σύρμα και ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού. Προσθέτουμε μέσα τα φύλλα κρούστας σε μακριές λωρίδες και ανακατεύουμε. Απλώνουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί. Το μείγμα να έχει ύψος περίπου ένα δάχτυλο, για να γίνει λεπτή.
Ψήνουμε την πορτοκαλόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για 25-35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Αφού ψηθεί την σιροπιάζουμε ζεστή, σιγά-σιγά, με το κρύο σιρόπι, μέχρι να το απορροφήσει. Την κόβουμε σε κομμάτια, στολίζουμε με τις γλυκές φέτες πορτοκαλιού, προσθέτουμε γλυκό του κουταλιού βύσσινο και σερβίρουμε.