ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 04/04/2017
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
50 ΓΡ. ΚΙΝΟΑ ΛΕΥΚΗ ΒΡΑΣΜΕΝΗ
50 ΓΡ. ΚΙΝΟΑ ΚΟΚΚΙΝΗ ΒΡΑΣΜΕΝΗ
80 ΓΡ. ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΒΡΑΣΜΕΝΟ
4 ΦΕΤΕΣ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΒΡΑΣΤΗ FERRANO IFANTIS
30 ΓΡ. ΣΠΑΝΑΚΙ
5 ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ
3 ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΖΕΜΑΤΙΣΜΕΝΑ
10 ΦΥΛΛΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΛΑΙΜ
1 ΑΒΓΟ
50 ML ΞΙΔΙ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ:
5 ΓΡ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ SQUEEZE ΑΠΑΛΗ KALAMATA PAPADIMITRIOU
30 ΜL ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΞΥΣΜΑ & ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ
ΞΥΣΜΑ & ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1 ΛΑΙΜ
ΑΛΑΤΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό την λευκή κινόα για 8 λεπτά και ξεχωριστά βράζουμε σε άλλη κατσαρόλα με νερό την κόκκινη κινόα, για 12 λεπτά.
Μπλανσάρουμε τα σπαράγγια σε νερό που βράζει, για 1 λεπτό.
Για το ποσέ αβγό:
Βράζουμε το νερό με το ξίδι και το αλάτι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε, μέχρι να σχηματίσει μία δίνη. Ρίχνουμε το αβγό και το αφήνουμε, για τουλάχιστον 2 λεπτά, μέχρι να γίνει ποσέ.
Για τη βινεγκρέτ:
Βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το ξύσμα λάιμ, το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό λεμονιού, τον χυμό λάιμ, το αλάτι, την απαλή μουστάρδα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Στη συνέχεια βάζουμε σε ένα μπολ την βρασμένη κόκκινη και λευκή κινόα, τα ζεματισμένα σπαράγγια, το σπανάκι, τον βασιλικό, το ξύσμα λάιμ και αλατίζουμε. Περιχύνουμε με τη μισή βινεγκρέτ και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε στη σαλάτα τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, την βραστή γαλοπούλα, το μπρόκολο και το ποσέ αβγό. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη βινεγκρέτ, πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε.