ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 25/10/2011
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Βαλέρια Χριστοδουλίδου
Ημερομηνία Προβολής: 25/10/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
Για 4 μερίδες
- 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 φλ. φουντούκια
- 1 φλ. αμύγδαλα
- 1 σφηνάκι λικέρ κουμ κουάτ
- 1 πακ. μπισκότα σοκολάτας
- Γλυκό του κουταλιού κουμ κουάτ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε τους ξηρούς καρπούς στο μπλέντερ και τους χτυπάμε ελαφρά για να μείνουν και μικρά κομματάκια [να μην γίνουν πούδρα δλδ]. Τους καβουρδίζουμε σε τηγάνι για λίγα λεπτά να βγάλουν τα αρώματά τους και να γίνουν πιο τραγανοί.
- Βάζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ και τα κάνουμε σκόνη.
- Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το λικέρ κουμκουατ για να πάρει άρωμα και να γίνει ελαφρώς πιο ρευστό.
- Σε 4 ποτήρια βάζουμε με τη σειρά μια παχιά στρώση ξηρούς καρπούς, μια στρώση γιαούρτι, στη μέση μια παχιά στρώση μπισκότα, πάλι γιαούρτι και τελειώνουμε από πάνω με γλυκό του κουταλιού κουμ κουατ!