ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 14/04/2016
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΤΑΨΙ 20X20 ΕΚ.
180 ΓΡ. ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ
100 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
100 ΓΡ. ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ
5 Κ.Σ. ΗΛΙΕΛΑΙΟ
1 Κ.Γ. ΣΤΙΓΜΙΑΙΟ ΚΑΦΕ ΣΕ ΣΚΟΝΗ
¼ Κ.Γ. ΑΛΑΤΙ
5 ΑΒΓΑ
140 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ
120 ΓΡ. ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
500 ΓΡ. ΦΡΑΟΥΛΕΣ
ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ (ΓΙΑ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ)
EKTEΛΕΣΗ
Λιώνουμε σε ένα μπεν μαρί τη σοκολάτα με το βούτυρο, τη βάζουμε σε ένα μπολ και την αφήνουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία. Στη συνέχεια προσθέτουμε στη σοκολάτα το ηλιέλαιο, την καστανή ζάχαρη, τον στιγμιαίο καφέ, το αλάτι και ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσουν. Ρίχνουμε ένα-ένα τα αβγά, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα χειρός, έπειτα βάζουμε το αλεύρι, τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα σιλικόνης.
Απλώνουμε το σοκολατένιο μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί και ρίχνουμε από πάνω ομοιόμορφα τις φράουλες, κομμμένες κατά μήκος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160 βαθμούς, για 30-35 λεπτά, μέχρι να κάνει ρωγμές η επιφάνεια. Εσωτερικά θα είναι υγρό το μείγμα για το λόγο αυτό δεν τσεκάρουμε με μαχαίρι όπως σε άλλα κέικ.
Αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία για 15 λεπτά και σερβίρουμε το clafutis σκέτο ή πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη.