ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 26/03/2013
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Chocolatier Νεκτάριο Βουρίκη
Ημερομηνία προβολής 26/03/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
- 750 γρ. κρέμα γάλακτος 35%λιπαρα
- 400 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
- 650 γρ. κουβερτούρα υγείας
- 3 πυραμίδες τσάι Lipton London Earl Grey
- 600 γρ. Flora με 3% βούτυρο
Για την επικάλυψη:
- Άχνη ζάχαρη
- 200 γρ. σοκολάτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το τσάι, στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε ένα κατσαρολάκι. Προσέχουμε να μην ξεπεράσουμε τα 3 λεπτά, γιατί μετά πικρίζει το τσάι. Αντί για τσάι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αστεροειδή γλυκάνισο ή κόκκους καφέ. Η διαδικασία αυτή αρωματισμού της κρέμας γάλακτος, εφόσον υπάρχει χρόνος μπορεί να γίνει από την προηγούμενη μέρα, αφήνοντας την κρέμα γάλακτος με το αρωματικό της επιλογής μας στο ψυγείο. Λιώνουμε τις σοκολάτες κουβερτούρας, σουρώνουμε τη κρέμα γάλακτος και την αναμειγνύουμε με τη λιωμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε προσέχοντας να μην παίρνει αέρα το μείγμα μας. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη μαργαρίνη με 3% βούτυρο σταδιακά και ανακατεύοντας, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. Το βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσει και να μπορέσουμε να το πλάσουμε τρουφάκια. Ιδανικά το αφήνουμε όλη νύχτα (για 10-12 ώρες), ώστε να κρυώσει καλά και να μπορούμε να το πλάσουμε. Με ένα κουτάλι κόβουμε την ποσότητα που θέλουμε για να πλάσουμε τα τρουφάκια μας. Λιώνουμε σοκολάτα, είτε γάλακτος, είτε μαύρη, είτε μείγμα και από τις δύο. Βάζουμε λιωμένη σοκολάτα στα χέρια μας, ρολάρουμε τα τρουφάκια πρώτα στα χέρια μας, και ύστερα στην άχνη ζάχαρη. Σερβίρουμε σε πιατέλα.
Τα τρουφάκια μας διατηρούνται στο ψυγείο για 1 μήνα. Αφήνουμε 30 λεπτά εκτός ψυγείου πριν σερβίρουμε.