ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 05/06/2013
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Γιάννη Καλατζή

Ημερομηνία προβολής 05/06/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
- 1 φιλέτο κοτόπουλο
- 2 κ.σ. Flora με 25% βούτυρο
- 1 ποτ. κρασί λευκό
- 1 ποτ. κρέμα γάλακτος
- ¼ κ.γ. κρόκο Κοζάνης
- Ελαιόλαδο Άλτις
- Αλάτι – πιπέρι
Για το ρύζι:
- 1 φλ. ανάμικτο ρύζι (άγριο & λευκό)
- 1 ζωμό κότας Knorr Σπιτικός
- 1 κ.σ. Flora με 25% βούτυρο
- 3 φλ. νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το κρόκο σε ½ ποτ ζεστό νερό να διαλυθεί. Κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτά φιλετάκια. Σοτάρουμε τα φιλετάκια στη μαργαρίνη με 25% βούτυρο. Μόλις ροδίσουν τα αφαιρούμε από το τηγάνι. Αφαιρούμε το λάδι που έχει μείνει και ρίχνουμε το κρασί. Μετά την κρέμα γάλακτος και τέλος το νερό με το σαφράν. Μόλις αρχίσει να δένει η σάλτσα, χρειάζεται περίπου 5 λεπτά ξαναβάζουμε το κοτόπουλο, αφήνουμε 2 λεπτά ακόμα και σερβίρουμε μαζί με το ρύζι.
Βράζουμε το ρύζι με το ζωμό. Αν θέλουμε το περνάμε από το τηγάνι με τη μαργαρίνη με 25% βούτυρο.