ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΑΤΑΤΑΤΟ ΑΜΟΡΓΙΑΝΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 07/06/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον chef Δημήτρη Ηλιάδη

Ημερομηνία Προβολής: 7/6/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό κατσικάκι γάλακτος (½ μπούτι και ½ παϊδάκια)
  • 1 κιλό πατάτες 
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • 4 κρεμμύδια
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 ξυλ. κανέλλας
  • ½ κ.γ. μπαχάρι τριμμένο
  • 6 ντομάτες φρέσκιες
  • 1 φλ. κόκκινο κρασί
  • 2 κ.σ. πελτέ Pummaro
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο.

Χοντροκόβουμε τα κρεμμύδια σε μισές ροδέλες και τα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν και να μαραθούν χωρίς όμως να πάρουν χρώμα.

Κόβουμε το κατσικι σε μερίδες και το βάζουμε στην κατσαρόλα με τα κρεμμύδια για να θωρακιστεί και να ροδίσει.

Πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε μεγάλα κυβάκια.

Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί το κατσικάκι και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τη ντομάτα. 

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα ζεστό νερό μέχρι να σκεπάσει το κρέας και στη συνέχεια ρίχνουμε τον πελτέ, την κανέλλα, το μπαχάρι, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τα φύλλα δάφνης και το σκόρδο κομμένο σε φετούλες.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο προς χαμηλό, σκεπάζουμε με καπάκι την κατσαρόλα και αφήνουμε το κρέας να μαγειρευτεί για μισή ώρα. 

Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις διατηρούμε σε λεκανίτσα με νερό και λεμόνι για να μη μαυρίσουν  μέχρι να μαγειρευτούν. 

Τις κόβουμε σε χοντρά, μεγάλα κομμάτια και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα στη μισή ώρα βρασίματος και τις αφήνουμε να βράσουν με το κρέας μέχρι να μαλακώσουν.