ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 08/02/2017
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
2 ΣΤΗΘΗ ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
6 ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ
4-5 ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ
10 ΓΛΥΚΟΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΕΡΑΣΙ ALMITO
100 ML ΖΩΜΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
50 ML ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
5 ΦΥΛΛΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ
300 ΓΡ. ΡΥΖΙ ΜΑΚΡΥΚΟΚΚΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλο σε λεπτές φέτες. Στη συνέχεια σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο το φιλέτο κοτόπουλου. Ρίχνουμε τα μανιτάρια πλευρώτους, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τον μισό ζωμό κοτόπουλου, προσθέτουμε τις γλυκοπικάντικες πιπεριές κεράσι, τον βασιλικό και το αφήνουμε, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Για το ρύζι:
Σωτάρουμε σε ελαιόλαδο το ρύζι. Προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό, τον υπόλοιπο ζωμό και το αφήνουμε να βράσει, για περίπου 7-9 λεπτά.
Σερβίρουμε το κοτόπουλο με τις γλυκοπικάντικες πιπεριές κεράσι και το ρύζι.