ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 08/04/2016
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
12 ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΤΡΥΦΕΡΕΣ
1 ΜΑΤΣ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ
1 ΜΑΤΣ. ΔΥΟΣΜΟ Ή ΜΕΝΤΑ
6 ΦΙΛΕΤΑ ΑΝΤΖΟΥΓΙΑΣ ΣΕ ΛΑΔΙ
200 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
150 ΓΡ. ΓΑΛΑ
4-5 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
2 Κ.Σ. ΣΧΟΙΝΟΠΡΑΣΟ
5 K.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες, αφήνοντας τα τρυφερά φύλλα και τα κοτσάνια, και αφαιρούμε το εσωτερικό χνούδι. Τις ρίχνουμε αμέσως σε νερό που έχουμε ρίξει λεμόνι για να μην μαυρίσουν. Χτυπάμε στο μούλτι τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το σκόρδο, τις αντζούγιες, το πιπέρι και με το μείγμα γεμίζουμε το εσωτερικό της αγκινάρας. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα ελαιόλαδο, σε χαμηλή φωτιά, και τοποθετούμε τις γεμιστές αγκινάρες, ανάποδα, με τα κοτσάνια προς τα πάνω. Κόβουμε τα κοτσάνια που εξέχουν, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, δύο ποτήρια νερό, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, για 35-40 περίπου λεπτά.
Βάζουμε σε ένα μπολ το φρέσκο τυρί κρέμα με το σχοινόπρασο, το γάλα, το αλάτι και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Σερβίρουμε τις αγκινάρες με το μείγμα από το φρέσκο τυρί κρέμα, ρίχνουμε λίγο ωμό ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και πιπέρι.