ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΧΟΙΡΙΝΗ ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΠΡΑΣΟ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ & ΜΠΥΡΑ

Aπό τον Chef Θοδωρή Καρίνο

ΧΟΙΡΙΝΗ ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΠΡΑΣΟ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ & ΜΠΥΡΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 08/06/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

1½ ΚΙΛΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΑΠΟ ΣΠΑΛΑ
360 γρ. ΨΗΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΩΝ ΑLMITO
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ
2 ΠΡΑΣΑ (ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΜΕΡΟΣ)
2 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 ΦΛ. ΜΠΥΡΑΣ
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΛΑΙΜ
2 ΚΛΩΝ. ΦΡΕΣΚΙΑ ΡΙΓΑΝΗ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια και στη συνέχεια τα σωτάρουμε σε ένα τηγάνι, με μέτρια φωτιά, και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το πράσο και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με τη μπύρα και βάζουμε λίγο ζεστό νερό. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τη φρέσκια ρίγανη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, το σκεπάζουμε και αφήνουμε το κρέας να σιγομαγειρευτεί για περίπου μία ώρα. Στο τέλος, κλείνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το ξύσμα λάιμ και τα ψητά γεμιστά μανιτάρια, σκεπάζουμε ξανά και το αφήνουμε, για μισό λεπτό, να πάρει μία βράση.
Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με φρέσκια ρίγανη.