ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 17/03/2017
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΜΑ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ 26 ΕΚ.
125 ΓΡ. ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ
125 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
4 ΑΒΓΑ
250 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
125 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ
115 ΓΡ. ΚΑΡΥΔΙΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ:
200 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
80 ML ΝΕΡΟ
220 ML ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΟ ΠΟΠ ΚΟΡΝ:
50 ΓΡ. ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ ΓΙΑ ΠΟΠ ΚΟΡΝ
50 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε σε μπεν μαρί το βούτυρο με τη σοκολάτα. Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα, το αλεύρι, τα καρύδια και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης. Αλείφουμε με βούτυρο το τσέρκι και το ταψί, απλώνουμε τα ¾ από το μείγμα του μπράουνι και το ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 165 βαθμούς, για 18-20 λεπτά.
Για τη σάλτσα καραμέλας:
Ζεσταίνουμε τη ζάχαρη με το νερό, μέχρι να να πάρει χρώμα και να γίνει καραμέλα. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να δέσει η σάλτσα.
Για το καραμελωμένο ποπ κορν:
Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη, προσθέτουμε το ποπ κορν και το αφήνουμε να καραμελώσει και να κρυώσει.
Περιχύνουμε το μπράουνι με τη σάλτσα καραμέλας, από πάνω βάζουμε το καραμελωμένο ποπ κορν και σερβίρουμε.