ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΨΗΤΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ, ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ, ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ & DRESSING ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ

Από τον Chef Δημήτρη Γκούτζιμπα

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΨΗΤΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ, ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ, ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ & DRESSING ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 07/03/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ

160 ΓΡ. ΨΗΤΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ FOUANTRE IFANTIS
150 ΓΡ. ΛΟΛΑ ΠΡΑΣΙΝΗ
1 ΜΑΤΣ. ΡΟΚΑ
150 ΓΡ. ICEBERG
40 ΓΡ. ΡΑΝΤΙΤΣΙΟ
1 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
40 ΓΡ. ARLA AYΘΕΝΤΙΚΟ ΔΑΝΕΖΙΚΟ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ
1 ΦΛ. ΛΕΥΚΟ ΞΗΡΟ ΚΡΑΣΙ
1 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
2 Κ.Σ. ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
2 Κ.Σ. ΦIΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ
40 ΓΡ. ΚΡΟΥΤΟΝ (ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ)
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΟΥΤΟΝ:
4-5 ΦΕΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟΣΤ (ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΨΙΧΑ)
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 Κ.Γ. ΡΙΓΑΝΗ ΞΕΡΗ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ:
2 Κ.Σ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ
2 Κ.Σ. ΜΕΛΙ
40 ΜL ΛΕΥΚΟ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ ΞΙΔΙ
50 ΜL ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
50 ΜL ΗΛΙΕΛΑΙΟ
ΧΥΜΟ & ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
ΧΥΜΟ & ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΓΚΡΕΙΠΦΡΟΥΤ
2 Κ.Σ. ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ-ΛΕΜΟΝΙ KALAMATA PAPADIMITRIOU

EKTΕΛΕΣΗ
Κόβουμε σε μικρά κυβάκια την ψητή γαλοπούλα. Έπειτα την σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο, για 1-2 λεπτά και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού.

Για τα κρουτόν:
Κόβουμε τις φέτες του τοστ σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί. Ρίχνουμε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, την ρίγανη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160 βαθμούς, για 10 λεπτά.

Για το ντρέσινγκ:
Βάζουμε σε ένα μπολ τη μουστάρδα, το μέλι, το λευκό βαλσαμικό ξίδι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε, μέχρι να δέσει. Ρίχνουμε το ξύσμα γκρέιπφρουτ, το ξύσμα πορτοκαλιού, τον χυμό πορτοκαλιού, τον χυμό γκρέιπφρουτ και στο τέλος βάζουμε την κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι-λεμόνι.

Για τη σαλάτα:
Βάζουμε σε ένα μπολ τη ρόκα, την πράσινη λόλα, το iceberg και το ραντίτσιο. Προσθέτουμε τα κρουτόν, τις φλοίδες κεφαλοτύρι και τα χοντροκομμένα φιστίκια Αιγίνης.

Περιχύνουμε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ, προσθέτουμε την ψητή γαλοπούλα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.