ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ & ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 23/05/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Ιωσήφ Μπεϊντάρη

Ημερομηνία Προβολής: 23/5/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. κριθαράκι
  • 1 φιλέτο κοτόπουλο
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κίτρινη πιπεριά 
  • 2 κ.σ. αποξηραμένο εστραγκόν, μαντζουράνα ή θυμάρι
  • 1 ζωμό κότας Knorr Σπιτικός
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 λεμόνι
  • 150 γρ. γραβιέρα πικάντικη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλου σε μπουκίτσες.

Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι και το αφήνουμε στην άκρη.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και κόβουμε τις πιπεριές σε χοντρά κομμάτια. Στο ίδιο τηγάνι που σοτάραμε το κοτόπουλο προσθέτουμε τις πιπεριές ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Ανακατεύουμε και συμπληρώνουμε 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο για να γυαλίσουν. Προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να γυαλίζει και το κριθαράκι. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και στη συνέχεια προσθέτουμε ζεστό νερό (για να μη σταματήσει ο βρασμός), ίσα ίσα να καλύπτει τα υλικά στο τηγάνι. 

Προσθέτουμε το ζωμό κότας, ανακατεύουμε για να διαλυθεί, σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε να μαγειρευτεί το κριθαράκι για 12-15 λεπτά.

Λίγο πριν τελειώσει το μαγείρεμα προσθέτουμε 1 κουταλιά του γλυκού εστραγκόν (μπορούμε να το αντικαταστήσουμε ή να το συνδυάσουμε με μαντζουράνα ή θυμάρι), προσθέτουμε στο τηγάνι το κοτόπουλο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμα.

Κόβουμε τη γραβιέρα σε μικρά κυβάκια, κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε τη γραβιέρα και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο, ραντίζουμε με μερικές σταγόνες λεμονιού, διακοσμούμε με 2-3 πολύ λεπτές φλοίδες γραβιέρας και φρέσκο θυμάρι.