ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΑΛΜΥΡΑ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΑ ΣΟΥΔΑΚΙΑ

Από τον Pastry Chef Aλέξανδρο Παυλώβ

ΑΛΜΥΡΑ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΑ ΣΟΥΔΑΚΙΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 13/10/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

YΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΥ:
125 ML ΓΑΛΑ
125 ML ΝΕΡΟ
100 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK (ΚΡΥΟ)
½ Κ.Γ. ΑΛΑΤΙ
¼ Κ.Γ. ΖΑΧΑΡΗ
150 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ ΜΑΛΑΚΟ
4-5 ΑBΓΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΟ ΚΡΑΚΕΛΕ:
65 ΓΡ. ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ
65 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ
50 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK (ΚΡΥΟ)
1 Κ.Σ. ΧΡΩΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
150 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
50 ΓΡ. ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
2 Κ.Σ. ΞΥΣΜΑ LIME
4 ΦΕΤΕΣ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΨΗΤΗ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΙFANTIS
½ Κ.Γ. ΑΛΑΤΙ
1 Κ.Σ. ΣΧΟΙΝΟΠΡΑΣΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα σου:
Ζεσταίνουμε σε ένα κατασαρολάκι το γάλα, το νερό, το αλάτι, την ζάχαρη και το βούτυρο. Αφού πάρει μία βράση προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς, σε χαμηλή φωτιά, για 2-3 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνει η ζύμη. Στη συνέχεια, βάζουμε τη ζύμη στον κάδο του µίξερ και χτυπάμε µε το φτερό. Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά, και συνεχίζουμε να χτυπάμε, µέχρι να γίνει μία λεία και εύπλαστη ζύμη. Έπειτα σχηματίζουμε με ένα κορνέ τα μικρά σου, διαµέτρου 3 εκατοστών, σε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Για το χρωµατιστό κρακελέ:
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, την καστανή ζάχαρη και το βούτυρο. Προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής σε σκόνη και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει η ζύμη. Την ανοίγουμε με τον πλάστη, ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και την βάζουμε στην κατάψυξη, για 10-15 λεπτά, για να σφίξει.
Κόβουµε σε τετράγωνα κοµµάτια το χρωματιστό κρακελέ και τα κολλάμε πάνω από τα σου. Έπειτα τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθµούς, στον αέρα, για περίπου 25 λεπτά.

Για την κρέμα:
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος, το φρέσκο τυρί κρέμα, το αλάτι και χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να σφίξει η κρέμα. Εκτός μίξερ, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, την ψητή γαλοπούλα σε κυβάκια, το ξύσμα λάιμ και ανακατεύουμε.

Κόβουµε στην άκρη τα σουδάκια, τα γεµίζουµε µε την κρέµα και τα κλείνουμε με το μικρό κομμάτι σου που κόψαμε.