ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 24/10/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Κατερίνα Αθανασίου

Ημερομηνία προβολής 24/10/12 – Πατήστε εδώ για να δείτε video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ

  • 4 φλάσκες μελιτζάνες 
  • Ελαιόλαδο Άλτις 
  • Σιρόπι μπαλσάμικου
  • 1 ντομάτα
  • 1 κρεμμύδι
  • Μαϊντανό
  • 1 φλ. γιαούρτι στραγγιστό
  • Σκόρδο
  • Αλάτι-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρυπάμε τις μελιτζάνες με ένα πιρούνι κατά μήκος και τις τοποθετούμε πάνω στο γκάζι σε δυνατή φωτιά για 30 – 45 λεπτά. Αν δεν έχουμε γκάζι τότε στο φούρνο στο γκριλ, τον ίδιο χρόνο. Αφού ψηθούν – ουσιαστικά καούν εξωτερικά – τις αφήνουμε να κρυώσουν και στη συνέχεια τις χαράζουμε με το μαχαίρι και αφαιρούμε το εσωτερικό. Αφήνουμε την ψίχα της μελιτζάνας να στραγγίξει για λίγο τα υγρά της. Λιώνουμε σκόρδο – όση ποσότητα σκόρδου θέλουμε. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο και το ελαιόλαδο. Στρώνουμε τη μελιτζάνα, ρίχνουμε αλάτι πιπέρι λίγο ελαιόλαδο και σιρόπι μπαλσάμικο. Αν δεν έχουμε σιρόπι μπαλσάμικο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε απλό μπαλσάμικο. Κόβουμε κυβάκια την ντομάτα και λεπτές ροδέλες το κρεμμύδι. Βάζουμε πρώτα την ψιλοκομμένη τομάτα πάνω από τη μελιτζάνα, από πάνω το κρεμμύδι σε μικρή ποσότητα. Τέλος προσθέτουμε από πάνω το μείγμα του γιαουρτιού με το σκόρδο και ψιλοκομμένο μαϊντανό.