ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 14/12/2016
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
500 ΓΡ. ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΝΟ6 TETRAGONO
700 ΓΡ. ΦΡΕΣΚΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙ
250 ΓΡ. ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΚΟΝΚΑΣΕ
100 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΞΕΡΟ
5 ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΛΕΥΚΑ
1 ΦΛ. ΚΟΚΚΙΝΟ ΓΛΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
1 Κ.Σ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΜΕ ΜΕΛΙ KALAMATA PAPADIMITRIOU
1 Κ.Σ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό, μέχρι να γίνουν al dente.
Σωτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι, προσθέτουμε το καλαμάρι ψιλοκομμένο, τον μαϊντανό, το αλάτι, τα μανιτάρια και σβήνουμε με το κόκκινο γλυκό κρασί. Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε την σάλτσα ντομάτας και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν, για 15 λεπτά. Στο τέλος βάζουμε τη μουστάρδα με μέλι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα βρασμένα μακαρόνια με λίγο από το νερό τους στη σάλτσα με το καλαμάρι και τα μανιτάρια, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.