ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 27/11/2015
Βαθμός δυσκολίας:
YΛΙΚΑ
350 ΓΡ. ΓΙΑΟΥΡΤΙ
250 ML ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
50 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
50 ML ΓΑΛΑ
45 ΓΡ. ΜΕΛΙ
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ:
3-5 ΦΥΛΛΑ ΚΡΟΥΣΤΑΣ
70 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗ
120 ΓΡ. ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ (ΚΑΡΥΔΙΑ, ΑΜΥΓΔΑΛΑ, ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ)
½ Κ.Γ. ΣΚΟΝΗ ΚΑΝΕΛΛΑΣ
50 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK SOFT
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το φύλλο κρούστας:
Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο.
Απλώνουμε στον πάγκο της κουζίνας ένα φύλλο κρούστας, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, τους ξηρούς καρπούς και την κανέλλα. Προσθέτουμε ένα φύλλο από πάνω, πασπαλίζουμε πάλι με ζάχαρη, ξηρούς καρπούς και κανέλλα. Καλύπτουμε με άλλο ένα φύλλο και με ένα πινέλο, το αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο.
Κόβουμε τα γεμιστά φύλλα κρούστας στο σχήμα που θέλουμε και τα βάζουμε σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδοκολλα. Απλώνουμε άλλη μιά λαδόκολλα και βάζουμε για βάρος ένα ακόμα ταψί από πάνω, για να κρατήσουμε σταθερά τα γεμιστά φύλλα κρούστας. Έπειτα τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 8-10 λεπτά.
Για τη μους:
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος, μέχρι να γίνει σαντιγί.
Βάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το φρέσκο τυρί κρέμα, το γάλα, το μέλι και ανακατεύουμε. Ενσωματώνουμε τη σαντιγί στο μείγμα του γιαουρτιού και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα σιλικόνης. Τη βάζουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και την αφήνουμε στο ψυγείο.
Βάζουμε σε ένα πιάτο εναλλάξ στρώσεις κρέμας και μπισκότου από φύλλο κρούστας. Πασπαλίζουμε με τριμμένους ξηρούς καρπούς, κανέλλα και σερβίρουμε.