ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 22/11/2011
Βαθμός δυσκολίας:
Από τη Μάνια Πολέμη
Ημερομηνία Προβολής: 22/11/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- 250 γρ. μπισκότα τύπου digestive
- 125 γρ. μαργαρίνη Βιτάμ
- 750 γρ. τυρί κρέμα
- 200 γρ. ζάχαρη
- ½ σφην. υγρή βανίλια
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 2 κ.γ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4 αβγά
- 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- Βύσσινα κομπόστα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και λιώνουμε τη μαργαρίνη.
Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά τη μαργαρίνη με τα μπσκότα και στρώνουμε το μείγμα σε ταψί με αποσπώμενη βάση. Στρώνουμε και στη βάση και στα τοιχώματα όσο μπορούμε φροντίζοντας να είναι συμπαγές.
Καλύπτουμε τη φόρμα και το μπισκότο με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Σε μίξερ χτυπάμε το τυρί κρέμα στην αρχή λίγο μόνο του να μαλακώσει και στη συνέχεια προσθέτουμε τα 4 αβγά.
Χτυπάμε λίγο και σιγά σιγά προσθέτουμε τη ζάχαρη συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Θα χρειαστεί στο ενδιάμεσο να σταματήσουμε το χτύπημα και να καθαρίσουμε τα τοιχώματα για να είναι όλο το μείγμα ομοιόμορφο.
Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, τη βανίλια και το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε ξανά.
Βγάζουμε τη φόρμα με το μπισκότο από το ψυγείο, βγάζουμε τη μεμβράνη και αδειάζουμε μέσα το μείγμα από το μίξερ.
Ψήνουμε στον αέρα στους 140 βαθμούς για μία ώρα και ένα τέταρτο ή στο φούρνο πάνω κάτω στους 160.
Στη συνέχεια σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε το τσηζκέικ μέσα, με ανοιχτή την πόρτα του φούρνου για δύο ώρες, και αφού στεγνώσει καλά, το βάζουμε για τουλάχιστον 4 ώρες στο ψυγείο.
Αφού κρυώσει καλύπτουμε την επιφάνεια με τα βύσσινα από την κομπόστα και σερβίρουμε.