ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 11/04/2017
Βαθμός δυσκολίας:
SEMIFREDDO ΤΣΟΥΡΕΚΙ
ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΑΚΡΟΣΤΕΝΗ ΦΟΡΜΑ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ 30Χ10 ΕΚ.
200 ΓΡ. ΤΣΟΥΡΕΚΙ
1 Κ.Γ. ΚΑΝΕΛΛΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
150 ML ΝΕΡΟ
150 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΜΙΦΡΕΝΤΟ:
500 ML ΑRLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
250 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
200 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
50 ML ΛΙΚΕΡ ΜΑΣΤΙΧΑΣ
8 ΚΡΟΚΟΥΣ ΑΒΓΩΝ
10 ΓΡ. ΦΥΛΛΑ ΖΕΛΑΤΙΝΗΣ
5 ΓΡ. ΜΑΧΛΕΠΙ ΣΕ ΣΚΟΝΗ
2 ΓΡ. ΜΑΣΤΙΧΑ ΣΕ ΣΚΟΝΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ:
150 ΓΡ. ΣΑΝΤΙΓΙ
ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΦΙΣΤΙΚΙ ΑΙΓΙΝΗΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΜΙΦΡΕΝΤΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ
Κόβουμε το τσουρεκι σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε μέσα στο ζεστό σιρόπι και πασπαλίζουμε με την τριμμένη κανέλλα.
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος και το τυρί κρέμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βάζουμε σε μπεν μαρί τη ζάχαρη, τους κρόκους, το λικέρ μαστίχας, το μαχλέπι, την σκόνη μαστίχας και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει. Στη συνέχεια χτυπάμε το μείγμα στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει και να φουσκώσει.
Ενσωματώνουμε την κρέμα τυριού στο μείγμα των κρόκων.
Λιώνουμε τις ζελατίνες στραγγισμένες σε ένα κατσαρολάκι με λίγο από το μείγμα της κρέμας και τις προσθέτουμε στο μείγμα του σεμιφρέντο.
Απλώνουμε το μείγμα του σεμιφρέντο σε μια μακρόστενη φόρμα καλυμένη με αντικολλητικό χαρτί. Προσθέτουμε τα κομμάτια του σιροπιασμένου τσουρεκιού και βάζουμε το σεμιφρέντο στην κατάψυξη για 8 ώρες.
Αφού παγώσει, το ξεφορμάρουμε, διακοσμούμε με σαντιγί, πασπαλίζουμε με φιστίκι Αιγίνης και σερβίρουμε.