ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ & ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 08/05/2015

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Chef Αριάδνη Πούλιου
ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό πατατούλες baby 
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι 
  • 1 μικρό καρότο
  • Ξύσμα από 1 λάιμ 
  • ¼ κ.γ. αποξηραμένη μικρή καυτερή πιπεριά 
  • Αλάτι-πιπέρι
Για τη σος: 
  • 4 κ.σ. μαγιονέζα 
  • 120 γρ. Arla φρέσκο τυρί κρέμα 
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • Χυμό & ξύσμα από 1 λάιμ 
  • 10 γρ. ελαιόλαδο
  • 15 γρ. ξίδι
  • 5-6 φύλλα δυόσμου
  • 10 κόκκους ροζ πιπέρι 
  • Αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό, αλάτι και ένα φύλλο δάφνης. 
Όταν αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε μέσα τις πατατούλες με την φλούδα.
Βράζουμε περίπου για 15 λεπτά, σε μέτρια φωτιά.
Στη συνέχεια τις σουρώνουμε, τις κόβουμε στα δύο ή στα τέσσερα, ανάλογα με το μέγεθός τους, και τις βάζουμε σε ένα μπολ. 
Για τη σος: 
Βάζουμε σε ένα μπολ τη μαγιονέζα, το τυρί κρέμα, το κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, το ξύσμα λάιμ, το μισό χυμό λάιμ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Ρίχνουμε αλάτι, τον δυόσμο ψιλοκομμένο, τους σπασμένους κόκκους ροζ πιπέρι, το ελαιόλαδο, το ξίδι και τον υπόλοιπο χυμό λάιμ. 
Περιχύνουμε με τη σος μαγιονέζας τις βρασμένες πατάτες. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο καρότο και ανακατεύουμε. 
Γαρνίρουμε με δυόσμο, κρεμμύδι, τριμμένη κόκκινη πιπεριά και πασπαλίζουμε με ξύσμα λάιμ.