ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΡΕΒΙΘΙΑ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 05/11/2010

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Αστέριο Κουστούδη

Σαλάτα με ρεβίθια, γαρίδες και αρώματα εσπεριδοειδών, που δίνει άλλη διάσταση στην απλή αγαπημένη γεύση αυτού του όσπριου

Ημερομηνία Προβολής: 5/11/2010 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κ. ρεβίθια βιολογικά
  • 4 γαρίδες Νο.2 / άτομο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • 1 μαραθόριζα
  • 2 καρότα
  • 100 ml ελαιόλαδο Άλτις
  • 2 λεμόνια
  • 1 πορτοκάλι
  • 2 μανταρίνια
  • 50 γρ. λιαστή ντομάτα
  • Φρέσκο θυμάρι
  • Φρέσκο δεντρολίβανο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε κρύο νερό από το βράδυ. Τα σουρώνουμε την άλλη μέρα και τα βράζουμε με ένα κρεμμύδι, λίγο θυμάρι και δεντρολίβανο μέχρι να μαλακώσουν. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμύδι, το σέλερι, τη μαραθόριζα, τα καρότα και τη λιαστή ντομάτα. Βγάζουμε ξύσμα από το πορτοκάλι και το μανταρίνι. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα βρασμένα ρεβίθια με τα λαχανικά, αλάτι-πιπέρι, το ξύσμα από τα εσπεριδοειδή, τη λιαστή ντομάτα και το θυμάρι.
Για το ντρέσινγκ: ανακατεύουμε χυμό από 2 λεμόνια και 1 μανταρίνι, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε ελαιόλαδο σε τριπλάσια ποσότητα αυτής του χυμού.
Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τις γαρίδες για 5 λεπτά μέχρι να ασπρίσουν. Προσοχή αν τις ψήσουμε παραπάνω θα σκληρύνουν. Αν θέλουμε για το σερβίρισμα μπορούμε να κόψουμε φέτούλες πορτοκαλιού ή και μανταρινού χωρίς φλούδα και ίνες. Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο από κάτω τα ρεβίθια, από πάνω τις γαρίδες με τις φέτες των εσπεριδοειδών, το ντρέσινγκ και λίγα φρέσκα μυρωδικά.