ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 21/12/2011
Βαθμός δυσκολίας:
Από τη Δέσποινα Κουκλινού
Ημερομηνία Προβολής: 21/12/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- 1/2 μαρούλι
- 1 ματσ. ρόκα
- 250 γρ. σπανάκι
- 2 καρότα
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 μπρόκολο
- ½ ματσ. άνηθο
- ½ ματσ. μαϊντανό
- 1 ξινόμηλο
Για την βινεγκρέτ:
- 150 γρ. ξύδι μπαλσάμικο
- 200 γρ. ελαιόλαδο Άλτις
- 5 κ.σ. μέλι
- 5 κ.σ. μουστάρδα Maille Dijon originale
- Αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε τα λαχανικά σε μια πολύ μεγάλη γαβάθα ή λεκανίτσα.
Διαλέγουμε 10 φύλλα μαρούλι και τα σπάμε με το χέρι σε κομμάτια. Προσθέτουμε το σπανάκι και τη ρόκα πάλι κόβοντάς τα με το χέρι σε κομμάτια. Ξεφλουδίζουμε το μήλο, το κόβουμε σε μπαστουνάκια ή λεπτές φέτες και το προσθέτουμε στο μπολ. Κόβουμε το μπρόκολο σε τουφίτσες από τις οποίες έχουμε κόψει όσο μπορούμε το κοτσάνι για να μείνει μόνο το τρυφερό μέρος και τις προσθέτουμε. Ξεφουδίζουμε τα καρότα, τα τρίβουμε στον τρίφτη και τα προσθέτουμε. Κόβουμε την πιπεριά σε κομματάκια και την αδειάζουμε στη σαλάτα. Κόβουμε με το χέρι τον άνηθο και τον μαϊντανό μέσα στη σαλάτα, χωρίς τα κοτσανάκια. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί -ανακατεύονται καλύτερα με τα χέρια.
Για τη βινεγκρέτ προσθέτουμε σε μπολ το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο, το μέλι και τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη για αρκετή ώρα. Μπορεί να χρειαστεί και πέντε λεπτά χτύπημα για να ενωθούν καλά τα υλικά και να δέσει.
Προσθέτουμε λίγη λίγη τη βινεγκρέτ στη σαλάτα και ανακατεύουμε κάθε φορά, έτσι ώστε να μην μας πέσει πολύ, αλλά να έχουν σάλτσα όλες οι πρασινάδες.
*Μπορούμε να διατηρήσουμε την υπόλοιπη βινεγκρέτ σε βαζάκι στο ψυγείο, απλώς κάθε φορά που θα την χρησιμοποιούμε θα την ανακατεύουμε καλά.