ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 29/11/2016
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
3 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ
2 Κ.Γ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΛΑΤΙ KALAMATA PAPADIMITRIOU
1 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
100 ΓΡ. ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ
1 Κ.Σ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
1 Κ.Σ. ΑΝΗΘΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
1 Κ.Σ. ΔΥΟΣΜΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ:
200 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
50 ML ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
1 Κ.Σ. ΑΝΗΘΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
1 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε στα παντζάρια αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο, τα τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 1-1 ½ ώρα, μέχρι να μαλακώσουν. Αφού ψηθούν, τα ξεφλουδίζουμε, κρατάμε ένα παντζάρι και τα άλλα δύο τα πολτοποιούμε στο μούλτι με το αλάτι, το πιπέρι, δύο κουταλιές ελαιόλαδο και τη μουστάρδα.
Βάζουμε τα φουντούκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160 βαθμούς, για 8-10 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα. Αφού ψηθούν, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα τριβουμε στο μούλτι.
Για την κρέμα τυριού:
Βάζουμε σε ένα μπολ το φρέσκο τυρί κρέμα, τον άνηθο, το αλάτι, το πιπέρι, το ελαιόλαδο, την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Βάζουμε την κρέμα τυριού στο ψυγείο, για 10 λεπτά, να αρωματιστεί.
Σερβίρουμε λίγο πουρέ από το παντζάρι, από πάνω βάζουμε μερικές φέτες από το ψητό παντζάρι. Προσθέτουμε τα φιλέτα πορτοκαλιού, τα φουντούκια και το φρέσκο τυρί κρέμα με άνηθο και μουστάρδα.
Γαρνίρουμε τη σαλάτα με άνηθο, μαϊντανό, δυόσμο και σερβίρουμε.