ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΡΕΒΙΘΙΑ ΣΑΛΑΤΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 12/04/2011

Βαθμός δυσκολίας:

Aπό τον chef Θοδωρή Καρίνο


Ημερομηνία Προβολής: 12/4/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

 

  • 500 γρ. ρεβίθια αποφλοιωμένα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 4 βολβούς  παντζάρια
  • 1 πράσο (το λευκό μέρος)
  • 400 γρ. φρέσκο σπανάκι
  • 400 γρ. φρέσκα σέσκουλα
  • 4 σκελ. σκόρδο
  • Φρέσκο θυμάρι
  • Αλάτι & πιπέρι
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • Αγουρέλαιο Άλτις

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πρώτα ετοιμάζουμε τα λαχανικά. Πλένουμε τους βολβούς εξωτερικά χωρίς να τους καθαρίσουμε, τους τυλίγουμε έναν-έναν ξεχωριστά σε αλουμινόχαρτο μαζί με αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και ελαιόλαδο και τους ψήνουμε στους 150° C για 1 ώρα περίπου. Πλένουμε το σπανάκι και τα σέσκουλα και τα κόβουμε με τα χέρια σε μεγάλα κομμάτια.

 

Εν τω μεταξύ ρίχνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σωτάρουμε το πράσο σε ροδέλες. Προσθέτουμε ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι δύο σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες. Στο τέλος, ρίχνουμε τα ρεβίθια. Προτιμούμε τα αποφλοιωμένα ρεβίθια γιατί είναι πιο εύπεπτα και δίνουν πιο ωραίο χρώμα. Σωτάρουμε 2-3 λεπτά και σβήνουμε με ζεστό νερό. Ρίχνουμε τόσο νερό, όσο χρειάζεται για να καλυφθούν τα ρεβίθια. Βράζουμε περίπου 20 με 30 λεπτά, μέχρι να χυλώσουν.

 

Προσθέτουμε και το σπανάκι με το σέσκουλο και βράζουμε για 5 λεπτά, με κλειστό το καπάκι.

Σουρώνουμε τα ρεβίθια και τα αναμιγνύουμε με χυμό  λεμονιού και αγουρέλαιο. Η σαλάτα είναι έτοιμη.  Σερβίρουμε την σαλάτα με τα παντζάρια κομμένα στα 4, σε θερμοκρασία δωματίου.