ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 26/10/2011
Βαθμός δυσκολίας:
Ημερομηνία Προβολής: 26/10/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
Από τη Μάγδα Γεροσιδέρη
YΛIKA
- 2 αβγά
- Όλων των ειδών τις πρασινάδες [μαρούλι, σαλάτα, σπανάκι]
- 2 φέτες ψωμί
- ½ ματσ. δυόσμο
- ½ ματσ. άνηθο
- ½ ματσ. μαϊντανό
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- Τριμμένη παρμεζάνα
Για τη σος:
- ½ φλ. Ελαιόλαδο Άλτις
- Χυμό από ½ λεμόνι
- 1 κ.σ. ξύδι
- ½ σκελ. σκόρδο
- 1 κ.σ. μουστάρδα Maille Dijon originale
- 1 κ.γ. μαγιονέζα Hellmann’s
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε το μαρούλι, το σπανάκι και τη σαλάτα με το χέρι σε μεγαλούτσικα κομμάτια για να μην χαλάσουν οι βιταμίνες τους από το μαχαίρι, και τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ.
- Κόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι σε ψιλά κομματάκια και το προσθέτουμε στο μπολ.
- Βράζουμε τα αβγά σφιχτά αλλά με ζουμερό κρόκο, τα κόβουμε στα 4 και τα προσθέουμε στη σαλάτα.
- Φρυγανίζουμε τις φέτες ψωμιού.
- Σε μπλέντερ χτυπάμε το λεμόνι, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το σκόρδο, λάδι αλάτι και πιπέρι για να κάνουμε τη σος.
- Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σος.
- Διακοσμούμε με flakes παρμεζάνες με το ξεφλουδηστήρι και από πάνω βάζουμε τις φρυγανισμένες φέτες ψωμιού.