ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΒΓΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 26/10/2011

Βαθμός δυσκολίας:


Ημερομηνία Προβολής: 26/10/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

Από τη Μάγδα Γεροσιδέρη

YΛIKA

  • 2 αβγά
  • Όλων των ειδών τις πρασινάδες [μαρούλι, σαλάτα, σπανάκι]
  • 2 φέτες ψωμί
  • ½ ματσ. δυόσμο
  • ½ ματσ. άνηθο
  • ½ ματσ. μαϊντανό
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • Τριμμένη παρμεζάνα

Για τη σος:

  • ½ φλ. Ελαιόλαδο Άλτις
  • Χυμό από ½ λεμόνι
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • ½ σκελ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα Maille Dijon originale
  • 1 κ.γ. μαγιονέζα Hellmann’s

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

  • Κόβουμε το μαρούλι, το σπανάκι και τη σαλάτα με το χέρι σε μεγαλούτσικα κομμάτια για να μην χαλάσουν οι βιταμίνες τους από το μαχαίρι, και τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ.
  • Κόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι σε ψιλά κομματάκια και το προσθέτουμε στο μπολ.
  • Βράζουμε τα αβγά σφιχτά αλλά με ζουμερό κρόκο, τα κόβουμε στα 4 και τα προσθέουμε στη σαλάτα.
  • Φρυγανίζουμε τις φέτες ψωμιού.
  • Σε μπλέντερ χτυπάμε το λεμόνι, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το σκόρδο, λάδι αλάτι και πιπέρι για να κάνουμε τη σος.
  • Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σος.
  • Διακοσμούμε με flakes παρμεζάνες με το ξεφλουδηστήρι και από πάνω βάζουμε τις φρυγανισμένες φέτες ψωμιού.