ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 07/04/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Nomad Chef Ανδρέα Λαγό
Hμέρα προβολής 07/04/2014
ΥΛΙΚΑ
Για 4 άτομα
- 1 πορτοκάλι
- 1 λεμόνι
- 2 λάιμ
- 1 ροζ γκρέιπφρουτ
- 2 μανταρίνια
- 1 σαγκουίνι
- 100 γρ. ρόκα
- 2 κρεμμύδια φρέσκα
- 200 γρ. μανούρι
- 1 κ.σ. σουσάμι λευκό
- 1 κ.γ. σουσάμι μαύρο
- Αλάτι-πιπέρι
Για το dressing:
- 100 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
- Χυμό & ξύσμα από 1 λάιμ
- Xυμό & ξύσμα από 1 σαγκουίνι
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 1 κ.σ. μέλι
- 2 κ.σ. Λευκή Κρέμα Bαλσαμικού με Πορτοκάλι και Λεμόνι Kalamata Papadimitriou
- Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις άκρες από το πορτοκάλι και στη συνέχεια βγάζουμε τη φλούδα, έτσι ώστε να φύγει μαζί και η άσπρη μεμβράνη.
Τέλος, κόβουμε το πορτοκάλι σε φέτες και το βάζουμε σε ένα μπολ.
Κάνουμε την ίδια διαδικασία με όλα τα εσπεριδοειδή.
Για το dressing:
Χτυπάμε στο μούλτι το χυμό λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, μέλι, κρέμα βαλσαμικού και ελαιόλαδο.
Σερβίρουμε τη ρόκα με τα εσπεριδοειδή.
Προσθέτουμε το μανούρι και το φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο.
Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και πασπαλίζουμε με μαύρο και λευκό σουσάμι, αλάτι και πιπέρι.