ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 17/05/2012
Βαθμός δυσκολίας:
Από τη chef Άντζελα Γεωργαρά
Ημερομηνία Προβολής: 17/5/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
Για 4 άτομα
- 500 γρ. πλατιά νουντλς ρυζιού
- 2 καρότα
- 3 κολοκυθάκια
- 1 κρεμμύδι
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 ντομάτες
- 1 αγγουράκι
- 150 γρ. φύτρες φασολιών
- 100 γρ. κόλιανδρος
- 10 φύλλα δυόσμου
- 1 κ.σ. χυμός λάιμ
Για την ασιατική βινεγκρέτ:
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουσκεύουμε τα νουτλς σε νερό για περίπου 2 ώρες για να μαλακώσουν καλά.
Τρίβουμε το καρότο και το κολοκύθι σε χοντρό τρίφτη.
Σε κατσαρόλα βράζουμε νερό και ρίχνουμε τα νουντλς ρυζιού, τις φρέσκιες φύτρες φασολιών, το τριμμένο καρότο και το τριμμένο κολοκύθι. Αφήνουμε τα νουντλς με τα λαχανικά να βράσουν 2-3 λεπτά, κατεβάζουμε από τη φωτιά και σουρώνουμε.
Βάζουμε τα νουντλς με τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ
Κόβουμε τη ντομάτα σε κομματάκια, το κρεμμύδι σε φετούλες και το φρέσκο κρεμμυδάκι σε κομματάκια και τα προσθέτουμε στο μπολ με τα νουτλς.
Κόβουμε το αγγούρι στη μέση και με ένα κουτάλι αφαιρούμε τα σπόρια, κατόπιν κόβουμε σε μικρές φετούλες έτσι ώστε να σχηματιστούν ημικύκλια.
Προσθέτουμε τα αγγούρια σε μπολ μαζί με μερικά φύλλα δυόσμους κομμένα σε κομματάκια με το χέρι.
Σε μπλέντερ βάζουμε ίση ποσότητα ελαιολάδου με χυμό λεμονιού. Βάζουμε 4 κουταλιές της σούπας σόγια, τη ζάχαρη, το σκόρδο, το τζίντζερ ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κυβάκια, τα κοτσάνια από μισό ματσάκι κόλιανδρου και χτυπάμε καλά μέχρι να λιώσουν και να ενσωματωθούν τα υλικά.
Περιχύνουμε τη σαλάτα πρώτα με τη γλυκιά σόγια σος (μπορούμε να τη φτιάξουμε σε ένα κατσαρολάκι βράζοντας ένα μέρος σόγια προς δύο μέρη ζάχαρη) και ανακατεύουμε.
Περιχύνουμε με την ασιατική βινεγκρέτ που κάναμε στο μπλέντερ ανάλογα και με τα γούστα μας, πόση σος δηλαδή μας αρέσει να έχει η σαλάτα.
Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε σε πλατύ, βαθύ πιάτο δίνοντας ύψος κατά το σερβίρισμα.
Περιχύνουμε με μερικές σταγόνες λάιμ, διακοσμούμε με μερικά φύλλα δυόσμου και λίγο φρέσκο κόλιανδρο και σερβίρουμε.