ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 31/05/2016
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
250 ΓΡ. ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΒΙΔΕΣ
1 ΚΟΝΣΕΡΒΑ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΤΟΝΟ ΤRATA (160 ΓΡ.)
8 ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ
2 ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ
15 ΓΡ. ΚΑΠΠΑΡΗ
5 ΕΛΙΕΣ
½ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙ
1 ΦΡΕΣΚΟ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ
1 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ
ΞΥΣΜΑ & ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1 ΛΑΙΜ
2 ΚΛΩΝ. ΦΡΕΣΚΟ ΘΥΜΑΡΙ
2 ΦΥΛΛΑ ΔΥΟΣΜΟΥ
1 Κ.Σ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
50 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
30 ΓΡ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente.
Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το βούτυρο, προσθέτουμε το σκόρδο, τα κλωναράκια θυμάρι, το χυμό λεμονιού και το χυμό λάιμ, αλάτι και πιπέρι. Αφαιρούμε το θυμάρι και βάζουμε σε ένα μπολ τη σάλτσα από το τηγάνι. Προσθέτουμε στη σάλτσα τα βρασμένα ζυμαρικά και ανακατεύουμε. Έπειτα βάζουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, την κάππαρη, τη λιαστή ντομάτα, τις ελιές, το κολοκυθάκι σε φέτες, τον δυόσμο, τον μαϊντανό, λίγο από το λάδι του καπνιστού τόνου και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε τη σαλάτα ζυμαρικών, προσθέτουμε τον τόνο και πασπαλίζουμε με ξύσμα λάιμ.