ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 24/01/2012
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Βασίλη Ακρίβο
Ημερομηνία Προβολής: 24/1/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- 2 πλοκάμια χταποδιού (περίπου 300 γρ.)
- 1 πιπεριά καυτερή
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 ντομάτα
- 100 γρ. φέτα
- ½ κ.γ. ρίγανη
- 1 σφην. ούζο
- 4 κ.σ. ντομάτα κονκασέ Pummaro
- Ελαιόλαδο Άλτις
- Αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τυλίγουμε τα πλοκάμια σε αλουμινόχαρτο. Αν έχουμε ολόκληρο χταπόδι, το κόβουμε σε μερίδες και τις τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε τα πλοκάμια στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.
Αφού ψηθούνε τα πλοκάμια, τα ψιλοκόβουμε. Κόβουμε επίσης την καυτερή και την πράσινη πιπεριά σε λωρίδες και την ντομάτα σε κυβάκια.
Σε ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε για 3-4 λεπτά τις πιπεριές με το ψιλοκομμένο χταπόδι. Προσθέτουμε τα κυβάκια ντομάτας για άλλα 2 λεπτά και σβήνουμε με το ούζο. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε το κονκασέ και ανακατεύουμε για να ενωθούν τα υλικά.
Μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά και προσθέτουμε τη φέτα τριμμένη στο χέρι και λίγη ρίγανη. Αφήνουμε 1-2 λεπτά να λιώσει λίγο η φέτα και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα και συνοδεύουμε με ζεστό ψωμί.