ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΟΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΝΑΜΙΚΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 12/06/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Ελένη Ψυχούλη

Ημερομηνία προβολής 12/06/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. κατεψυγμένα ανάμικτα λαχανικά Ifantis
  • 1 φιλέτο κοτόπουλου
  • 4 κ.σ. μαγιονέζα Hellmann’s Real
  • 1 αβγό βρασμένο σφιχτό
  • ½ ξινόμηλο
  • Χυμό από ½ λεμόνι
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι 
  • 1 ματσ. μαϊντανό
  • 1 ματσ. άνηθο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις (προαιρετικά)
  • Αλάτι – πιπέρι
  • 1 στρογγυλό ψωμάκι για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το φιλέτο κοτόπουλου. Ρίχνουμε τα ανάμικτα λαχανικά σε βραστό νερό για 5 λεπτά. Στραγγίζουμε τα λαχανικά και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Ψιλοκόβουμε το αβγό, το κοτόπουλο, το μήλο, τον άνηθο και το μαϊντανό. Τα βάζουμε όλα μέσα σε ένα μεγάλο μπολ όπου προσθέτουμε τα ανάμικτα λαχανικά, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, αλάτι – πιπέρι, μαγιονέζα και ανακατεύουμε. Ψήνουμε το ψωμάκι και σερβίρουμε πάνω σε αυτό την κοτοσαλάτα!
Ιδανικά αφήνουμε την κοτοσαλάτα για 15 λεπτά στο ψυγείο.