ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΜΥΔΙΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 26/01/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Πασκουάλε Λέμπο


Ημερομηνία Προβολής: 26/1/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 800 γρ. μύδια
  • 400 γρ. bucatini
  • 60 γρ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 200 γρ. ντομάτα στον τρίφτη Pummaro
  • 2 αποξηραμένες καυτερές πιπερίτσες
  • 1/3 ματσ. μαϊντανό
  • 1 ποτ. λευκό κρασί
  • Aλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή, μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να είναι αλ ντέντε. Οι Ιταλοί αλ ντέντε θεωρούν το σπαγγέτι που όταν το κόψεις βλέπεις στη μέση του κυλίνδρου μια λεπτή λευκή κουκίδα.

Σε βαθύ τηγάνι με καπάκι ή σε κατσαρόλα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο σπασμένο και 2 καυτερές πιπεριές αποξηραμένες σε κομματάκια. Αν θέλουμε το πιάτο απλώς πικάντικο και όχι καυτερό, χρησιμοποιούμε μία πιπερίτσα. Σβήνουμε με την ντομάτα και αφού βράσει λίγο η σάλτσα προσθέτουμε ψιλοκομμένες 2-3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Αφού δέσει λίγο η σάλτσα προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα μύδια και το λευκό κρασί. Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 2-3 λεπτά μέχρι να ανοίξουν τα μύδια. Προσοχή, αν κάποιο μύδι δεν ανοίξει το πετάμε.

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τα μύδια τα μακαρόνια, κατευθείαν από το νερό. Θέλουμε να μεταφερθεί και λίγο από το ζουμάκι τους στην σάλτσα για να ολοκληρωθεί το βράσιμό τους. Φροντίζουμε να υπάρχει μια ισορροπία στην ποσότητα μακαρονιών θαλασσινών για να έχουμε ένα πιο όμορφο αποτέλεσμα αισθητικά.

Σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, νιφάδες καυτερής πιπεριάς και ραντίζουμε με ωμό ελαιόλαδο.