ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 13/04/2016
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
400 ΓΡ. ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ (ΚΟΚΚΙΝΑ, ΚΙΤΡΙΝΑ, ΣΚΟΥΡΑ ΚΟΚΚΙΝΑ)
2 ΜΙΚΡΑ ΑΓΓΟΥΡΑΚΙΑ
2 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ
1 Κ.Γ. ΣΟΥΜΑΚ
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΛΑΙΜ
ΧΥΜΟ ΑΠΟ ½ ΛΑΙΜ
3 ΚΑΡΟΤΑ
2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
2 Κ.Σ. ΦΡΕΣΚΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
2 Κ.Σ. ΦΡΕΣΚΟ ΔΥΟΣΜΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
2 Κ.Σ. ΦΡΕΣΚΟ ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
250 ΓΡ. ARLA ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΔΑΝΕΖΙΚΟ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ
50 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα πολύχρωμα ντοματίνια στα τέσσερα, τα μικρά αγγουράκια σε κυβάκια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το ξύσμα λάιμ, τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, αλάτι, πιπέρι, το σουμάκ, το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε, για 15 λεπτά, να μαριναριστούν. Έπειτα βάζουμε τον μαϊντανό, τον βασιλικό, τον δυόσμο και το τριμμένο κεφαλοτύρι.
Κόβουμε τα καρότα σε φλοίδες.
Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
Σωτάρουμε τις φλοίδες καρότου, για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, για να μαλακώσει το καρότο, αλλά να μην πάρει χρώμα. Ρίχνουμε το χυμό λάιμ, και αλατίζουμε. Προσθέτουμε το σωταρισμένο καρότο στη ντοματοσαλάτα ανακατεύουμε και σερβίρουμε.