ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 01/06/2016
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
4 ΜΕΓΑΛΑ ΑΓΓΟΥΡΙΑ
20 ΦΥΛΛΑ ΔΥΟΣΜΟΥ
3 ΦΕΤΕΣ ΨΗΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ (ΠΑΧΟΥΣ 1 ΕΚ.)
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ
ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ
ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
¼ Κ.Γ. ΠΑΠΡΙΚΑ ΓΛΥΚΙΑ
20 ΜΕΓΑΛΑ ΦΥΛΛΑ ΣΠΑΝΑΚΙ
1 ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ΦΛΩΡΙΝΗΣ
3 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα αγγούρια κατά μήκος, με ένα κουταλάκι καθαρίζουμε από μέσα τα σπόρια, τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το χυμό πορτοκαλιού, το χυμό λεμονιού και την πάπρικα. Κόβουμε σε κυβάκια την πιπεριά Φλωρίνης, το σπανάκι σε χοντρά κομμάτια, τον δυόσμο ψιλοκομμένο τα προσθέτουμε, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σαλάτα με το αγγούρι να μαριναριστεί, για 15 λεπτά.
Κόβουμε σε κυβάκια το ψητό χοιρινό με μυρωδικά, το σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με βούτυρο, το προσθέτουμε στη σαλάτα και ανακατεύουμε. Ραντίζουμε με ωμό ελαιόλαδο και σερβίρουμε.