ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 11/05/2012
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Καρολίνα Δωρίτη
Ημερομηνία Προβολής: 11/5/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- 300 γρ. πικρής σοκολάτας (περιεκτικότητα κακάο τουλάχιστον 70%)
- 7 κ.σ. νερό
- ½ κ.γ. σκόνη τσίλι
- 1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 κ.σ. χυμό πορτοκάλι
- 5 αβγά
- 4 κόκκινες πιπερίτσες τσίλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί μαζί με 7 κουταλιές της σούπας νερό και την αφήνουμε να λιώσει ομοιόμορφα σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας περιστασιακά με ένα σύρμα.
Χωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μέτρια ταχύτητα στο μίξερ για να γίνουν μια σφιχτή, γυαλιστερή μαρέγκα.
Μόλις λιώσει η σοκολάτα την αφαιρούμε από τη φωτιά, την αδειάζουμε σε μεγάλο μπολ και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Προσθέτουμε σκόνη τσίλι (ή πιπέρι καγιέν), ξύσμα από ένα πορτοκάλι και μια κουταλιά της σούπας χυμό από το πορτοκάλι, τους κρόκους από τα αβγά που κρατήσαμε και ανακατεύουμε καλά. Προτιμάμαι τα βιολογικά αβγά μιας και θα τα καταναλώσουμε ωμά.
Προσθέτουμε σιγά-σιγά τη μαρέγκα ανακατεύουντας για να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Μοιράζουμε τη μους σε ποτηράκια ή σε ένα μπολ και την αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα μέχρι να αρχίσει να σφίγγει ελαφρά.
Πριν τη σερβίρουμε την αφήνουμε για λίγο σε θερμοκρασία δωματίου για να βγάλει η σοκολάτα τα αρώματά της και σερβίρουμε τα ποτηράκια γαρνίροντας με φρέσκιες πιπερίτσες τσίλι.