ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 27/05/2013
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη
Ημερομηνία προβολής 27/05/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. μαύρη σοκολάτα
- 2 1/3 φλ. κρέμα γάλακτος
- 2 μερίδες καφέ εσπρέσο
- Παγωτό Carte d’Or La Gelateria Σοκολάτα – Μάφιν – Βανίλια – Καραμέλα
Για το γαρνίρισμα;
- Ξύσμα πορτοκαλιού ή τρίμματα από μπισκότα ή ξηρούς καρπούς
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε τη κρέμα γάλακτος μέχρι να σιγοβράζει. Προσθέτουμε τη σοκολάτα ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε όσο να λιώσει η σοκολάτα και να έχουμε ένα ομοιογενές και λείο μείγμα.
Προσθέτουμε τον εσπρέσο και ανακατεύουμε.
Σε μια πιατέλα βάζουμε τα ποτηράκια εσπρέσο. Ρίχνουμε «άτακτα» τη μισή ποσότητα από το ξύσμα πορτοκαλιού ή / και τρίμματα από μπισκότα ή / και ξηρούς καρπούς.
Γεμίζουμε τα ποτηράκια με την σοκολάτα. Στη συνέχεια ρίχνουμε από πάνω ξύσμα πορτοκαλιού ή / και ψιλοκομμένα μπισκότα ή / και ξηρούς καρπούς. Τέλος σερβίρουμε με παγωτό.