ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ & ΜΥΖΗΘΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 16/03/2011

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Νεκτάριο Δανιηλίδη

Ημερομηνία Προβολής: 16/3/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video


ΥΛΙΚΑ  

  • 1 φλ. χυλοπίτες
  • 1 μοσχαρίσιο λουκάνικο (230 γρ.)
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 30 γρ. μυζήθρα τριμμένη
  • 2 ½ φλ. ζωμό κότας Knorr
  • 1 κονσ. ντομάτα κονκασέ Pummaro
  • Θυμάρι
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι &πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χαράζουμε την μεμβράνη του λουκάνικου και αδειάζουμε με ένα κουτάλι το εσωτερικό του. Το ψιλοκόβουμε με ένα μαχαίρι. Παρόλο που εμείς δεν το συνηθίζουμε πολύ, στην Ιταλία και την Γαλλία μαγειρεύεται συχνά το εσωτερικό του λουκάνικου.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια. Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το ψιλοκομμένο λουκάνικο. Όταν σοταριστούν ρίχνουμε μέσα τις χυλοπίτες και τις φέρνουμε 2-3 γύρες στην κατσαρόλα. Σβήνουμε με ζωμό κότας. Στη συνέχεια προσθέτουμε ζεστό νερό και μια ντομάτα κονκασέ. Αντί για κονκασέ μπορούμε να βάλουμε μια φρέσκια ντομάτα, ώριμη, κομμένη σε κύβους. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει, όπως το ριζότο. Το σιγοβράζουμε δηλαδή, μέχρι να ρουφήξει τα υγρά του. Ανακατεύουμε συνεχώς. Προσθέτουμε ζεστό νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, κάνοντας την ίδια διαδικασία περίπου για 15-20 λεπτά, μέχρι να βράσουν οι χυλοπίτες.  Όταν χυλώσει το φαγητό, ρίχνουμε μέσα την τριμμένη μυζήθρα. Προσθέτουμε θυμάρι για άρωμα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με ψητό λουκάνικο.