ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 07/02/2013
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Ελένη Ψυχούλη
Ημερομηνία προβολής 07/02/13 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
- ½ ματσ. άνηθο
- 1 φλ. Ελαιόλαδο Άλτις
- 1 φλ. φιστίκια Αιγίνης
- 2 σκελ. σκόρδο
- Ξύσμα & χυμό από 1 λεμόνι
- 1 φλ. τριμμένο κεφαλοτύρι
- 250 γρ. πέννες
- Αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε καλά αλατισμένο νερό. Χτυπάμε στο μπλέντερ πρώτα τον άνηθο χοντροκομμένο μαζί με το 1/3 του λαδιού, στη συνέχεια προσθέτουμε τα φιστίκια, το σκόρδο και το χυμό λεμόνι μαζί με το υπόλοιπο λάδι. Τέλος ρίχνουμε και το τριμμένο τυρί. Εναλλακτικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανθότυρο αντί για κεφαλοτύρι, και φουντούκια ή αμύγδαλα αντί για τα φιστίκια. Σε ένα τηγάνι βάζουμε τα ζυμαρικά μας μαζί με λίγο από το νερό τους και το πέστο. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με ξύσμα λεμονιού.