ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 16/04/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Γιώργο Χλούζα
Hμέρα προβολής 16/04/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
- 200 γρ. αλεύρι
- 110 ml νερό
- 25 γρ. μαγιά φρέσκια
- 20 γρ. ζάχαρη
- 20 γρ. αλάτι
- 30 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
Για τη σάλτσα:
- 50 γρ. Σάλτσα Σπιτική ντομάτα Pummaro
- 2 ντομάτες
- 1 σκελ. σκόρδο
- βασιλικό φρέσκο
- ρίγανη φρέσκια
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
- Αλάτι – πιπέρι
Για την επικάλυψη:
- 70 γρ. σαλάμι αέρος Τ. Λευκάδος Ιfantis
- 8 ντοματίνια
- 2 πιπεριές κόκκινες
- 2 πιπεριές πράσινες
- 2 πιπεριές κίτρινες
- Φρέσκο θυμάρι
- 2 αβγά
- 180 γρ. γραβιέρα Νάξου
EKTEΛΕΣΗ
Για τη ζύμη:
Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό νερό.
Ανακατεύουμε το αλεύρι, το νερό, τη ζάχαρη, το αλατι και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε αλεύρι και νερό αν χρειαστεί και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει αφράτη η ζύμη και να μην κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Για τη σάλτσα:
Πολτοποιούμε τις ντομάτες στο μούλτι.
Κόβουμε και βάζουμε σε ένα μπολ τη σπιτική σάλτσα ντομάτας, τις ντομάτες, τη ζάχαρη, αλάτι, το σκόρδο, το βασιλικό ψιλοκομμένο, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Κόβουμε σε λεπτές ροδέλες τις πιπεριές, κόβουμε στα δύο τα ντοματίνια, σε φέτες το σαλάμι και τρίβουμε το τυρί.
Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι τον πάγκο και ανοίγουμε τη ζύμη.
Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα πυρέξ και βάζουμε τη ζύμη. Ρίχνουμε τη σάλτσα, το θυμάρι και το τυρί. Προσθέτουμε το σαλάμι, τις πιπεριές και τα ντοματίνια. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Σπάμε τα αβγα πάνω στη γέμιση, προσθέτουμε ανάμεσα από τα αβγά τριμμένο τυρί και ψήνουμε στο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 15 λεπτά.