ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 31/05/2013
Βαθμός δυσκολίας:
Από τη Λένα Κ. Λιάσκα
Ημερομηνία προβολής 31/05/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
- 400 γρ. φέτα Δωδώνη
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 γρ. καλαμποκάλευρο
- 12 γρ. ξερή μαγιά
- ½ ποτ. Ελαιόλαδο Άλτις
- Σουσάμι για πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε το σιταρένιο αλεύρι με το καλαμποκάλευρο, τη μαγιά και το ελαιόλαδο. Αρχίζουμε να ζυμώνουμε προσθέτοντας σταδιακά χλιαρό νερό (όσο πάρει) μέχρι να έχουμε μια ζύμη εύπλαστη.
Τη χωρίζουμε σε 6 μπαλίτσες και τις σκεπάζουμε σε ζεστό μέρος για να ανέβουν, για περίπου 40 λεπτά έως 1 ώρα. Η ζύμη είναι ανεβασμένη όταν τη ζουλάμε με το δάχτυλό μας και επανέρχεται αμέσως.
Παίρνουμε μια – μια μπαλίτσα τη ζυμώνουμε με τρίμματα τυριού, την πλάθουμε μπαστούνι, την κυλάμε σε ένα πιάτο με σουσάμι και τυλίγουμε σαλίγκαρο.
Τοποθετούμε τα κλίκια σε καλά λαδωμένο ταψί και τα ανεβάζουμε ξανά για λίγη ώρα σε ζεστό μέρος.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 40 λεπτά, προσέχοντας να μην ξεροψηθούν.