ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 21/11/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Aπό τον Nomad Chef Ανδρέα Λαγό
Ημέρα προβολής 21/11/14. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
Για 4 άτομα
Για την πίτα:
- 2 φύλλα ζύμη κουρού KANAKI
- 500 γρ. πατάτες
- 50 γρ. Arla Aυθεντικό Δανέζικο Κεφαλοτύρι
- 100 γρ. τυρί Arla Samsoe
- 2 κ.σ. βούτυρο soft Lurpak
- 2 κ.σ. θυμάρι ψιλοκομμένο
- 6 φέτες μπέικον
- 1 πράσινο μήλο
- Αλάτι-πιπέρι
Για την επικάλυψη:
- 1 κρόκο αβγού
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. κόλιανδρο σπασμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις πατάτες. Ψιλοκόβουμε και σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το μπέικον. Κόβουμε το πράσινο μήλο σε λεπτές φέτες. Τρίβουμε τα τυριά.
Βάζουμε σε ένα μπολ τις βρασμένες ζεστές πατάτες και τις σπάμε με ένα πιρούνι, όπως κάνουμε για τον πουρέ. Προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά, αλάτι, πιπέρι, το βούτυρο, το θυμάρι ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Ανοίγουμε τα φύλλα κουρού σε μια επιφάνεια, μοιράζουμε τον πουρέ από την μια πλευρά των φύλλων και απλώνουμε ομοιόμορφα, αφήνοντας ένα περιθώριο 1,5 εκ. γύρω-γύρω.
Απλώνουμε τις φέτες μήλου από πάνω και στη συνέχεια πασπαλίζουμε με το μπέικον.
Βρέχουμε το φύλλο γύρω-γύρω, σκεπάζουμε και πιέζουμε να κλείσει καλά και τα διπλώνουμε.
Τέλος αλείφουμε με τον κρόκο διαλυμένο με λίγο νερό, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και τον κόλιανδρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα.