ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 28/02/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Μίνω Κονίδη
Hμέρα προβολής 28/2/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη:
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 70 ml ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
- 10 ml ξίδι
- 80 ml χλιαρό νερό
- 1 αβγό
- 1/4 κ.γ. αλάτι
Για τη γέμιση:
- 125 γρ. κατσικίσιο τυρί
- 60 γρ. ανθότυρο
- 60 γρ. ξερά σύκα
- 30 γρ. ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
- Πιπέρι
- Σχοινόπρασο φρέσκο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη ζύμη:
Bάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το αβγό, το ξίδι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το νερό και ζυμώνουμε.
Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη να ξεκουραστεί, για 30 λεπτά, σε θερμοκρασία δωματίου.
Για τη γέμιση:
Ψιλοκόβουμε τα σύκα και το σχοινόπρασο.
Τρίβουμε το κατσικίσιο τυρί και το αναμειγνύουμε με το ανθότυρο. Προσθέτουμε τα σύκα, το σχοινοπρασο, ελαιόλαδο, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Κόβουμε τη ζύμη στη μέση και ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε δυο φύλλα των 2 χιλιοστών.
Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα ταψί 23 εκ. και απλώνουμε το ένα φύλλο. Στρώνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο ζύμης.
Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο το πάνω μέρος της πίτας και τη χαράσσουμε, ελαφρώς, με ένα μαχαίρι.
Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο, για 20 λεπτά, στους 180 βαθμούς.