ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 09/12/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Δημήτρη Κοπαράνη
Ημέρα προβολής 09/12/14. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
Για 4 άτομα
Για τη ζύμη:
- 300 γρ. αλεύρι μαλακό
- 200 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 300 ml χλιαρό νερό
- 9 γρ. ξερή μαγιά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. Arla κρέμα γάλακτος
- 1 κ.σ. μέλι
- ½ κ.γ. αλάτι
- 1 φλ. σουσάμι καβουρδισμένο
Για την κρέμα αχλαδιού:
- 150 γρ. βούτυρο Lurpak
- 1 αχλάδι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 50 γρ. καρύδια
- 100 γρ. μπλε τυρί Δανίας Castello Danablu
- Αλάτι-πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
- 10 φέτες μορταδέλας Ifantis
- 10 φύλλα ρόκας
- 10 φέτες αχλάδι
- 1 κ.σ. καρύδια
- 50 γρ. μπλε τυρί Δανίας Castello Danablu
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη ζύμη:
Βάζουμε σε ένα μπολ λίγο χλιαρό νερό, τη μαγιά, το ελαιόλαδο, την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα αλεύρια, το νερό, το αλάτι, το μέλι και ζυμώνουμε. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη να φουσκώσει. Αφού φουσκώσει τη ζυμώνουμε για μία ακόμη φορά και την κόβουμε σε 4 κομμάτια. Πασπαλίζουμε μια λαδόκολλα με σουσάμι και κολλάμε πάνω τα κομμάτια της ζύμης για τη βάση της πίτσας. Έπειτα τα ψήνουμε στους 220 βαθμούς, για 16-17 λεπτά.
Για το αρωματικό βούτυρο:
Βάζουμε στο μούλτι το βούτυρο, το αχλάδι κομμένο σε κομμάτια, το ελαιόλαδο, τα καρύδια, το μπλε τυρί Δανίας, αλάτι, πιπέρι, και χτυπάμε μέχρι να γίνουν κρέμα. Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο, για λίγο, να σφίξει.
Για το σερβίρισμα:
Κόβουμε τις ζεστές βάσεις της πίτσας. Απλώνουμε πάνω το αρωματικό βούτυρο με αχλάδι και μπλε τυρί Δανίας. Προσθέτουμε τις φέτες μορταδέλας, τις λεπτές φέτες αχλαδιού, τα φύλλα ρόκας, τα καρύδια και το μπλε τυρί Δανίας.