ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΠΕΣΤΟ, ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ & ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 21/10/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Έλενα Σμπώκου
ΥΛΙΚΑ
  • 400 γρ. φρέσκια ζύμη για πίτσα ΚΑΝΑΚΙ
  • 1 φλ. τυρί Arla Μozzarella
  • 4-5 φέτες ψητό χοιρινό με μυρωδικά Fouantre Ifantis
Για το πέστο : 
  • 2 φλ. βασιλικό 
  • 2 κ.σ. τυρί Αrla Αυθεντικό Regato 
  • 2 κ.σ. Αrla Αυθεντικό Δανέζικο Κεφαλοτύρι 
  • 1 κ.σ. κουκουνάρι 
  • 1/2 σκελ. σκόρδο 
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το πέστο: 
Βάζουμε στο μούλτι το σκόρδο, το κουκουνάρι, τον βασιλικό, το ελαιόλαδο, το κεφαλοτύρι, το ρεγκάτο και χτυπάμε, μέχρι να γίνει σάλτσα πέστο.
Για την πίτσα:
Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα ταψί. 
Απλώνουμε τη ζύμη της πίτσας και κόβουμε τη ζύμη που περισσεύει. Απλώνουμε το πέστο και τη μοτσαρέλα.
Ψήνουμε τη βάση της πίτσας στους 170 βαθμούς, για 30-35 λεπτά. 
Κόβουμε και ζεσταίνουμε για ένα λεπτό στο τηγάνι το ψητό χοιρινό με μυρωδικά. 
Βγάζουμε την πίτσα και όπως είναι ζεστή, ρίχνουμε το ψητό χοιρινό με μυρωδικά, τη ρόκα και σερβίρουμε.