ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 19/05/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Νατάσα Θεοχάρη
Ημέρα προβολής 19/05/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη:
- 1 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ φλ. μαργαρίνη Βιτάμ Soft
- 1 κ.γ. αλάτι
- 6-7 κ.σ. κρύο νερό
- 1 κ.σ. ρευστή μαργαρίνη Βιτάμ Culinesse
- 1/3 φλ. γάλα
Για τη γέμιση:
- 250 γρ. λουκάνικα Βιέννα Ifantis
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 πράσινο μήλο
- 2 ντομάτες
- ¼ κ.γ. φασκόμηλο ξερό
- ¼ κ.γ. θυμάρι ξερό
- ¼ κ.γ. ρίγανη ξερή
- ¼ κ.γ. πάπρικα
- Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε. Έπειτα αρχίζουμε να τρίβουμε το αλεύρι μαζί με τη μαργαρίνη, μέχρι το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα ψωμιού.
Προσθέτουμε νερό και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ελαστική ζύμη.
Στη συνέχεια τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και τη βάζουμε για 30 λεπτά -1 ώρα, περίπου, στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
Αλείφουμε με ρευστή μαργαρίνη μια βαθιά ταρτιέρα.
Απλώνουμε το φύλλο στην ταρτιέρα, μέχρι τα τοιχώματα του σκεύους και κόβουμε τις άκρες που εξέχουν.
Κόβουμε το μήλο, τις ντομάτες και το κρεμμύδι σε φέτες και τα λουκάνικα σε κυβάκια. Ρίχνουμε στα λουκάνικα τα μυρωδικά, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
Απλώνουμε τις φέτες μήλου στη βάση της ταρτιέρας και τις φέτες ντομάτας. Αλατίζουμε, βάζουμε το κρεμμύδι και τα λουκάνικα με τα μυρωδικά.
Ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο, καλύπτουμε την τάρτα και την κλείνουμε στριφογυριστά.
Με τη ζύμη που περισσεύει κάνουμε μικρά φυλλαράκια και στολίζουμε από πάνω την τάρτα.
Αλείφουμε την επιφάνειά της με γάλα και ψήνουμε για 1 ώρα στους 180 βαθμούς.