ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 01/04/2011
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Ελένη Ψυχούλη
Ημερομηνία Προβολής: 1/4/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- 1 πακ. ζύμη Κουρού
- 2 πράσινες πιπεριές
- 1 μεγάλη φλάσκα μελιτζάνα
- 2 κολοκυθάκια
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 3 σκελ. σκόρδο
- 2 ντομάτες σε κυβάκια
- 2 κ.γ. μουστάρδα Hellmann`s
- ½ ματσ. μαϊντανό
- 1 φλ. γραβιέρα τριμμένη
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- ½ φλ. ελαιόλαδο Άλτις
- Αλάτι & πιπέρι
EKTEΛΕΣΗ
Κόβουμε τα κολοκυθάκια και την μελιτζάνα σε ροδέλες. Τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν σε λίγο ελαιόλαδο. Όταν μαλακώσουν λίγο, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και 3 σκελ. ψιλοκομμένο σκόρδο. Αλατοπιπερώνουμε. Τέλος, ρίχνουμε την ντομάτα κομμένη σε κυβάκια. Ρίχνουμε και τα μυρωδικά, τη ρίγανη και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο. Περιχύνουμε με 2 κ.γ. μουστάρδα, που ταιριάζει πολύ στις γαλλικές τάρτες. Όταν ενσωματωθούν όλα τα υλικά, κατεβάζουμε την γέμιση από την φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει. Ο κανόνας λέει ότι δεν βάζουμε ποτέ ζεστή γέμιση στις τάρτες, γιατί λασπώνει το φύλλο. Λαδώνουμε την ταρτιέρα. Στρώνουμε ένα φύλλο ζύμης κουρού και διπλώνουμε τις άκρες. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα και ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η ζύμη.