ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΤΡΟΥΝΤΕΛ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ, ΑΝΑΝΑ & ΜΟΥΣ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Από τον Chef Άνταμ Κοντοβά

ΣΤΡΟΥΝΤΕΛ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ, ΑΝΑΝΑ & ΜΟΥΣ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 07/05/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΣΤΡΟΥΝΤΕΛ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ, ΑΝΑΝΑ & ΜΟΥΣ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

 

1 ΖΥΜΗ ΚΟΥΡΟΥ ΜΕ ΜΑΓΙΑ ΚΑΝΑΚΙ

ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK (ΓΙΑ ΕΠΑΛΕΙΨΗ)

ΑΛΕΥΡΙ (ΓΙΑ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ)

ΖΑΧΑΡΗ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗ (ΓΙΑ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ)

 

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
500 ΓΡ. ΦΡΑΟΥΛΕΣ

150 ΓΡ. ΑΝΑΝΑ ΦΡΕΣΚΟ

100 ΓΡ. ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΒΕΡΙΚΟΚΑ

100 ΓΡ. ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ

100 ΓΡ. ΦΙΛΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟY

50 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK

50 ΓΡ. ΣΤΑΦΙΔΕΣ

10 ΜL ΚΟΝΙΑΚ

5 ΓΡ. ΚΑΝΕΛΛΑ

5 ΓΡ. ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ

 

ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ:

100 ΓΡ. ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

175 ΜL ARLA KΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ

100 ΓΡ. ΓΙΑΟΥΡΤΙ

5 ΓΡ. ΦΥΛΛΑ ΖΕΛΑΤΙΝΗΣ

 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ:

ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΑΝΑΝΑ

ΒΕΡΙΚΟΚΑ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ

ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ

 

Για το στρούντελ με φράουλες, ανανά και μους σοκολάτας

Φτιάχνουμε πρώτα τη μους σοκολάτας ζεσταίνοντας την μισή κρέμα γάλακτος. Ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνης στραγγισμένα. Προσθέτουμε το μείγμα στη λευκή σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Χτυπάμε στο μίξερ την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος μαζί με το γιαούρτι. Ενσωματώνουμε τη μους λευκής σοκολάτας στο μείγμα με το γιαούρτι, καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει.

Στη συνέχεια σωτάρουμε τις φράουλες τον ανανά και τα αποξηραμένα βερίκοκα σε βούτυρο ρίχνουμε την καστανή ζάχαρη, την κανέλλα το γαρύφαλο σβήνουμε με το κονιάκ και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να καραμελώσουν. Στο τέλος ρίχνουμε το φιλέ αμυγδάλου, τις σταφίδες και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Απλώνουμε τη ζύμη κούρου πάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί με αλεύρι και τη λεπταίνουμε με τον πλάστη. Βάζουμε τη γέμιση με τα καραμελωμένα φρούτα και τυλίγουμε. Χαράζουμε, αλείφουμε την επιφάνεια με βούτυρο, πασπαλίζουμε με ζάχαρη, βάζουμε το στρούντελ σε βουτυρωμένο ταψί και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για 30-35 λεπτά.

Αφού ψηθεί το κόβουμε σε φέτες, προσθέτουμε τη μους σοκολάτας, φράουλες, ανανά, βερίκοκα αποξηραμένα, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.