ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 20/05/2015
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Chef Νόη Ιωαννίδου
Ημέρα προβολής 20/05/15. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
Για 6 τορτίγιες
- 100 γρ. Arla τυρί Μozzarella
- 12 μικρά άσπρα μανιτάρια
- 6 λουκάνικα γαλοπούλας ifantis
- 10 ντοματίνια
- 1 μαρούλι iceberg
- 1 κλων. φρέσκο θυμάρι
- 6 τορτίγιες ατομικές
- 6 καλαμάκια για σουβλάκι
Για τη μαρινάδα:
- 2 κ.σ. μουστάρδα με μπούκοβο & πάπρικα Kalamata Papadimitriou
- 1/2 φλ. λευκό κρασί
- 1 σφην. ελαιόλαδο
- Αλάτι-πιπέρι
Για το dressing:
- 2 κ.σ. μουστάρδα με μπούκοβο & πάπρικα Kalamata Papadimitriou
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη μαρινάδα:
Βάζουμε σε ένα μπολ τη μουστάρδα, το κρασί, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Κόβουμε τα λουκάνικα σε κομμάτια και τα ντοματίνια στη μέση.
Βουτάμε τα καλαμάκια σε νερό. Περνάμε στα καλαμάκια, εναλλάξ, τα κομμάτια λουκάνικου, τα ντοματίνια και τα μανιτάρια. Έπειτα τα βάζουμε στο σχαροτήγανο, τα αλείφουμε με τη μαρινάδα, τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν και προσθέτουμε φρέσκο θυμάρι.
Για το dressing:
Βάζουμε σε ένα μπολ το στραγγιστό γιαούρτι, τη μουστάρδα με πάπρικα και μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ζεσταίνουμε τις τορτίγιες σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
Πασπαλίζουμε κάθε ζεστή τορτίγια με τριμμένη mozzarella, έπειτα τοποθετούμε το σουβλάκι με το λουκάνικο, προσθέτουμε λίγο από το dressing, το iceberg, τυλίγουμε και σερβίρουμε.